top of page

A félelem (még mindig) a legjobb árucikk? - Covid19 2. hullám?

Pár hónappal ezelőtt amikor vírussal kapcsolatos hírek megjelentek a médiában, mindannyian sejtettük, hogy itt valami valamekkora mértékben történni fog. Beszélgettünk egy barátommal, üzleti partneremmel erről az egész helyzetről és ő csak egyetlen kérdést tett föl nekem:


Szerinted LÉTEZNEK VÉLETLENEK?

Szerinted?


Az életben a legtöbb dolog véletlen? Vagy mégsem?

Amikor te úgy döntesz, hogy segítesz valakinek, akkor az a segítség véletlen?

Vagy megelőzte egy döntés?

Vagy már a döntés is véletlen?

Vagy ha nem is véletlen, de nem tőled függ, hanem a “sors keze”?


Ha ezekre a válaszod többnyire igen, akkor kérlek ne olvass tovább! Köszönöm, hogy itt voltál, és kívánom neked a legszebb napot! Ha van kedved nyomj egy diszlájkot, vagy írj egy negatív kommentet. Előre is köszönöm!


Ha viszont most tovább olvasod akkor gondolkodjunk együtt! Vannak ugyanis a gondolkodó emberek és vannak, akiknek meg kell mondani, hogy mit gondoljanak!


Meggyőződésem, hogy a marketing, az értékesítés, az élet, a világ, egyéb más érdekek mentén működik. Azt, hogy mikor mi történik, az dönti el, hogy ki, hogyan tudja az érdekeit érvényesíteni.


Bármely hír, bármely marketing kampánnyal alakult információ valami érdek mentén terjed. Ezt megelőzte egy komoly kutatás azzal kapcsolatban, hogy „mire vevők” az emberek. Amikor média megjelentet egy hírt, azt is egy bizonyos érdek mentén teszi. Olyan hírt jelentett meg amivel nézettséget tud produkálni. És hát kiderült, hogy a félelem, a borzalom még mindig tud “klikket” generálni.

Elképesztő, de egy gyermekeknek szánt rajzfilmben amelynek címe: „Ralph lezúzza a netet” elhangzik a legnagyobb videó megosztó oldal irányítójától vagy vezetőjétől:


„az emberi szenvedés vezet a népszerűségi toplistán”.


A legdurvább az, hogy ezt szerintem TE, aki ezt most olvasod szintén tudod, és meggyőződésem, hogy nagyon sok embert ismersz, aki ezt ugyanúgy tudja, mint te vagy én és mégis a félelem még mindig a legjobb áru cikk! Ha nem lenne jó, akkor nem “marketingelnék” és nem “árulnák”! Ugye érted mire gondolok?


A félelem az amin keresztül át lehet venni a kontrollt az emberek felett! Ugyanis itt már nem önmaguk. A félelem irányítja őket! És mivel ezt bevallani nem jó, ezért hátat fordítanak neki, látni sem akarják. De hogyan küzdenél le egy ellenséget akit nem látsz? Ezt hívom én Árnyékbox-nak! Pedig küzdeni kell!


Nem hiszem, hogy az alkalmazkodás a túlélés legjobb formája. Meggyőződésem, hogy ugyanannyira képesnek kell lennünk alakítani a környezetünket, mint alkalmazkodni ahhoz, sőt talán még az alakítás fontosabb szerepet is tölt be az emberiség életében. Gondolj csak bele: mi lett volna ha az “ősember” nem találja fel a fűtést vagy a klímát, hanem mindig alkalmazkodik a helyzethez és inkább odébb költözik. Ez azt jelenti, hogy igenis képesek vagyunk tenni valamit a családunkért, másokért és magunkért. Mindig tehetsz valamit!


Nem vagyunk szentek. Nem vagyunk tökéletesek. Egyikünk sem. Te sem, én sem. Mindannyian adtunk már el olyan terméket, amely valami félelem ellen adott megoldást.

De most a társadalom egészének a biztonsága a tét! Ha tisztában vagy a kommunikáció, az értékesítés, tárgyalás működésével, ha tudod, hogy mi miért történik a társadalomban nem válsz áldozattá! Segíts magadnak, hogy segíthess másoknak!


Inkább Te irányíts, minthogy téged irányítsanak!


Vedd fel a kapcsolatot velünk és együtt kitaláljuk, mi a legjobb stratégia ahhoz, hogy megfordítsuk ezt a negatív kampányt és újra működésbe hozzuk a céged, a munkád, az életed!  Ha nem magadért teszed, tedd meg másokért!


Comments


Friss tartalmak
Kövess minket
bottom of page